ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. Misiunile pompierilor în ultimele ore
În perioada 15 – 16 februarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 34 misiuni, din care 9 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, şi 24 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, transport vaccinuri la centre de vaccinare etc. 
25 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, pe DN 1, km 70+400 şi în oraşul Buşteni (2 evenimente rutiere). Din fericire, în urma evenimentelor nu au fost victime.
O cisternă cu 35 de tone de combustibil a derapat şi s-a oprit într-un stâlp de electricitate pe DN1, în centrul statiunii Buşteni. Evenimentul a avut loc luni, în jurul orei 17:40.
Impactul a fost atât de violent încât stâlpul de beton s-a rupt, iar cablurile de electricitate au căzut pe cisterna care transporta benzină şi motorină. În urma evenimentului, capul tarctor al cisternei a fost afectat iar soferul a scăpat cu răni uşoare. La faţa locului au fost mobilizate un echipaj de stingere şi unul de prim ajutor, care au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice.
Un octogenar şi-a pierdut viaţa într-un incendiu care a avut loc în locuinţa acestuia din localitatea prahoveană Colceag. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la întreaga locuinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. 
La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de pompieri şi unul de prim ajutor. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în timpul somnului.
Coşurile de fum necurăţate pot provoca tragedii
Reamintim cetăţenilor faptul că, în continuare, burlanele şi coşurile de fum provoacă cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.
În acest context, pompierii militari au intervenit în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 01:03, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit din cauza unui coş de fum necurăţat sau neprotejat corespunzător în localitatea Gornet.
Pagubele au fost diminuate considerabil datorită intervenţiei eficiente a pompierilor prahoveni, fiind limitate doar la funinginea de pe coşul de evacuare a fumului.
Foto cu caracter ilustrativ