BULETIN INFORMATIV-ISU PRAHOVA.12 februarie 2021
Misiunile pompierilor în ultimele ore
În perioada 11 – 12 februarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 40 misiuni, din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, şi 25 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 9 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, transport vaccinuri la centre de vaccinare etc. 
24 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere, în municipiul Ploieşti (străzile Alexandru Vlahuţă şi Găgeni), Centura de Vest şi oraşul Sinaia, în urma cărora 2 persoane au fost transportate la spital.
 
Coşurile de fum necurăţate pot provoca tragedii
 
Reamintim cetăţenilor faptul că, în continuare, burlanele şi coşurile de fum provoacă cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.
În acest context, pompierii militari au intervenit aseară, în jurul orei 19:11, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit din cauza unui coş de fum necurăţat sau neprotejat corespunzător, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiul Ploieşti. Pagubele au fost diminuate considerabil datorită intervenţiei eficiente a pompierilor prahoveni, fiind limitate doar la funinginea de pe coşul de evacuare a fumului.
 
Joi, în jurul orei 11:25, două echipaje de pompieri şi unul de prim ajutor au fost alertate pe strada Cătinei din municipiul Ploieşti după un anunţ referitor la un bărbat de 63 de ani care ameninţa că va produce o situaţie de urgenţă, folosindu-se de o butelie. Pompierii militari au îndepărat butelia şi au acţionat pentru asigurarea zonei pe timpul negocierii cu bărbatul.
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Prahova