IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.11 noiembrie 2021
Accident rutier provocat de un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului
 
La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 06:45, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, pe DN72. Din cercetări a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 66 de ani care se deplasa la volanul unui autoturism a intrat în coliziune cu sensul giratoriu din zona industrială iar, la scurt timp, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care, în cazul bărbatului de 66 de ani, a indicat valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul bărbatului de 28 de ani, rezultatul a fost negativ. Polţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Acţiuni rutiere pe drumurile din judeţ
 
Ieri, în intervalul orar 16:00-19:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat activităţi pe raza judeţului, în scopul asigurării unui climat de siguranţă rutieră, precum şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, poliţiştii au acţionat inclusiv cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic rutier şi, totodată, pentru crearea unui climat rutier mai sigur, pe raza localităţilor Măgurele, Podenii Noi, Podenii Vechi, Mehedinţa, Bălţeşti, Iordăcheanu şi Urlaţi.
 
În cadrul activităţilor au fost verificate peste 270 de autovehicule şi au fost efectuate peste 120 de testări cu aparatul etilotest. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, dintre care  29 au fost pentru încălcarea limitei legale de viteză, iar ca măsură complementară a fost reţinut un permis de conducere precum şi 6 certificate de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor depăşeşte 16.000 de lei.
 
Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să adapteze modul de deplasare la condiţiile de drum.