Peste 100.000 de persoane, programate pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, în 24 de ore
În doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depăşit 100.000 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
 
Din totalul acestora, 54.454 sunt femei şi 52.690 sunt bărbaţi. Media programărilor, în acest interval de timp, a fost de 4.464 persoane programate pe oră (74 de înscrieri pe minut).
 
Ziua cu cele mai multe programări a fost ieri, dată la care, în doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane şi-au exprimat opţiunea de a se vaccina.
 
Totodată, platforma electronică pentru vaccinare a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări, ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări. La acest moment, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca.
 
Reamintim faptul că programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.
 
Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, la nivel naţional vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.
 
Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, după Pfizer BioNTech şi Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.
 
414.44.25sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.
 
Pentru gestionarea cu eficienţă a procesului de vaccinare la nivel naţional, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat şi transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca,
 
Sursa:COMITETUL NAŢIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂŢILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19