BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA .9 februarie 2021
În perioada 08 – 09 februarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni, din care 11  au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 33 urgenţe medicale şi 4 controale de prevenire. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
13 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în localităţile Târgşoru Vechi, Comarnic şi Ploieşti. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.
 
Luni, în jurul orei 12:51, un echipaj de stingere şi unul de prim ajutor au fost alertate de urgenţă în localitatea Filipeştii de Pădure, ca urmare a unui incendiu la un autoturism. La sosirea echiapjelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta fără flacără, la izolaţia cablurilor de la compartimentul motor. Pompierii au reusit să stingă rapid incendiul, şi au protejat cea mai mare parte din autotursim. Fumul a pornit cel mai probabil din cauza unui alternator cu defecţiuni sau solicitat.
 
Un incendiu violent a cuprins în această dimineaţă o autoutilitară plină cu cauciucuri. Evenimentul a avut loc la ora 06:28, pe DN1, km 115, în dreptul localitatăţii Comarnic. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta generalizat şi cu degajare foarte mare de fum. Vâlvătaia a pornit din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. Din fericire, conducătorul auto a reuşit să iasă la timp din maşină şi nu a fost rănit.
 
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Prahova 
 
Foto cu caracterf ilustrativ