ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.8 februarie 2021
În perioada 05 – 08 februarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 61 misiuni, din care 16  au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 43 urgenţe medicale şi 2 controale de prevenire. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 5 incendii, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
43 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 6 accidente rutiere, în urma cărora 4 persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna 01 – 05 februarie, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 9 acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unităţi de învăţământ, sanitare şi turism.
Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 63 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă din care 11 au fost soluţionate pe timpul controoalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 53 avertismente şi 10 amenzi în cuantum de 47500 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 15 instruiri la care au participat 169 persoane. 
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
Un incendiu violent a cuprins sâmbătă seara, în jurul orei 22:35, o anexă gospodărească situată pe strada Poiana din localitatea prahoveană Comarnic. La fata locului au fost mobilizate operativ două echipaje de stingere care au acţionat pentru stingerea incendiului şi pentru înlăturarea consecinţelor negative ale evenimentului. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la întreaga anexă pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, cuprinzând şi 600 kg de furaje. Pompierii au salvat din incendiu o bovină şi o porcină. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui cablue electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
***
Consumul de energie electrică a crescut în această perioadă, aşa că specialiştii recomandă să evităm supraîncărcarea reţelei electrice şi, implicit, apariţia unor posibile incendii! 
Nu punem în funcţiune concomitent toţi marii consumatori de energie din casă (cuptor electric, aparat de aer condiţionat)!
Nu folosim prelungitoare pentru a alimenta mai multe aparate electrocasnice cu consum mare de energie!
Nu lăsăm aparatele în funcţiune pentru perioade îndelungate de timp!
 
Foto cu caracter ilustrativ