IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.3 februarie 2021
La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 04:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o stradă din localitate, un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, rezultând pagube materiale. 
Din verificările efectuate a reieşit faptul că la volanul autoturismului se afla un ploieştean, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvâşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Activităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2
În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat peste 270 de cadre.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii prahoveni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efector pandemiei de COVID-19.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 280 de obiective, peste 200 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată aproximativ 2.300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 29.000 de lei, dintre care 63 de sancţiuni aplicate în cadrul acţiunilor punctuale. 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri!
Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. 
Evitaţi acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuaţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiţi sistemele hands-free.
Sfătuim pietonii să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. 
 
Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe site-ul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic
 
Foto cu caracter ilustrativ