IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.29 ianuarie 2021
 
 
Trei bărbaţi reţinuţi pentru înşelăciune prin metoda ,,bancnota de 500 de lei”
 
În după-amiaza zilei de 28 ianuarie a.c., poliţiştii din Sinaia au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte de înşelăciune asupra angajatei unei farmacii. 
Din verificările efectuate s-a stabilit că, în incinta unităţii, s-a prezentat un bărbat care a intenţionat să achiziţioneze un produs, pe care a vrut să îl achite cu o bancnotă de 500 de lei. După ce a primit restul, acesta a spus că nu mai doreşte să cumpere nimic şi a solicitat restituirea bancnotei de 500 lei, moment în care, profitând de neatenţia vânzătoarei, a sustras suma de 300 de lei din restul primit.
În urma activităţilor investigative, poliţiştii au reuşit în scurt timp de la sesizare să identifice şi să depisteze trei bărbaţi, bănuiţi de comiterea faptei, iar din cercetări, a reieşit că aceştia, folosind acelaşi mod de operare, au încercat să-i inducă în eroare şi pe angajaţii unui supermarket din Sinaia. 
Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în instanţă cu propunere de arestare preventivă, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
 
Concurs de infracţiuni pentru un conducător auto depistat băut la volan 
 
Joi, 28 ianuarie, în jurul orei 11:30, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, care se deplasa la volanul unui autoturism pe strada 1 Mai  din Urlaţi, deşi consumase băuturi alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fiind reţinut permisul de conducere şi eliberată dovadă fără drept de circulaţie. 
Ulterior, în jurul orei 14:30, bărbatul a fost oprit din nou de către un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Apostolache, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Podenii Noi. Cu această ocazie, conducătorul auto a fost retestat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Faţă de cele constatate, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii în concurs a infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui permis a fost retras şi conducere sub influenţa alcoolului.
 
Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Ploieşti şi Direcţiei Silvice Prahova, au efectuat ieri, pe raza judeţului Prahova, o acţiune pe linia combaterii activitaţilor ilicite în domeniul silvic, referitoare la deţinerea, transportul şi comercializarea ilegală a materialelor lemnoase. 
Cu ocazia activităţilor au fost constatate şi aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 şi s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 10,32 metri3  de cherestea răşinoase în valoare de 7420 lei şi confiscarea faptică a cantităţii de 8,52 m3  lemn rotund răşinoase. 
 
O activitate similară a fost organizată şi desfăşurată la nivelul Secţiei de Poliţie nr. 1 Ploieşti, în intervalul orar 12:30-14.30, în zona Cartierului Bereasca, ocazie cu care au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 de lei, fiind confiscată totodată şi cantitatea de 0.9 m3 cherestea molid, transportată de către un bărbat, fără a deţine aviz de însoţire valabil.