IPJ Prahova .Actiune pentru siguranţa rutieră pe DN 1
Ieri (vineri 29 ianbuarie a.c.) , la nivelul Serviciului Rutier Prahova, a fost organizată şi desfăşurată o acţiune, ce a avut ca scop principal disciplinarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere care au avut ca principale cauze de producere viteza şi nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Astfel, poliţiştii rutieri au acţionat pe DN 1, ocazie cu care au verificat 53 de autovehicule, iar în urma abaterilor constatate, au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 18.000 de lei. 
 
Din totalul sancţiunilor, 35 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 4 pentru abateri comise de pietoni şi 10 pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere. 
 
În cadrul acţiunii a fost constatată şi o infracţiune, respectiv conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, în cazul unui conducator auto depistat la volanul unei autoutilitare, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte normele rutiere în vigoare şi să adopte o conduita preventivă la volan, pentru a preveni producerea unor evenimente grave.