ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 29 ianuarie 2021
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 43 misiuni, din care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 14 urgenţe medicale şi 19 controale de prevenire a incendiilor. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii, precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvări de animale, accidente rutiere, misiuni de transport vaccin către centrele de vaccinare etc. 
21 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, fără victime produse în localităţile Sinaia şi Lipăneşti . 
 
Maşină în flăcări
 
Joi, 28 ianuarie, în jurul orei 13:54, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă în localitatea Vălenii de Munte, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins un autoturism.
La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent, cuprinzând elementele combustibile din componenţa compartimentului motor.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
 
 
Atenţie la mijloacele de încălzire!
 
Joi, în jurul orei 10:06, în localitatea Măneciu Ungureni a izbucnit un incendiu violent, la o locuinţă particulară. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, cuprinzând şi 3 mc lemne de foc.
7 pompieri militari au acţionat cu două echipaje de stingere, pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi protejarea vecinătăţilor.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemele de încălzire.
 
 
Coşurile de fum necurăţate pot provoca tragedii
 
Reamintim cetăţenilor faptul că, în continuare, burlanele şi coşurile de fum provoacă cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.
În acest context, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii care au izbucnit din cauza coşurilor de fum necurăţate sau neprotejate corespunzător, în localităţile Plopu şi Starchiojd. Pagubele au fost diminuate considerabil datorită intervenţiilor eficiente ale pompierilor prahoveni, fiind limitate doar la funinginea de pe coşul de evacuare.