BULETIN INFORMATIV.ISU PRAHOVA.28 ianuarie 2021
 
În perioada 27 – 28 ianuarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 34 misiuni, din care 3 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 14 urgenţe medicale şi 14 controale de prevenire a incendiilor. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, precum şi în alte 2 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvări de animale, accidente rutiere, misiuni de transport vaccin către centrele de vaccinare etc. 
18 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, fără victime. 
Trei persoane au rămas fără locuinţă în mijlocul iernii
Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01:14, la o locuinţă din localitatea Vălenii de Munte. La sosirea celor trei echipaje de stingere, incendiul se manifesta la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Pompierii prahoveni au acţionat timp de trei ore pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.
Focul a pornit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
                                                                                 Foto cu caracter ilustrativ