RAPORT FJT Prahova.Dialogul UE cu TINErii (Ciclul 8 al Dialogului Structurat European)
 
Anual, începând cu 2017, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Prahova (alcatuita din membrii organizaţiilor de/pentru tineret de la nivel judeţean, cu rol de a elabora şi propune documente strategice în sectorul de tineret şi de a reprezenta tinerii prahoveni in relatia cu autoritatea publica) implementează la nivel local seria consultărilor din cadrul procesului de dialog structurat european - Dialogul UE cu TINE(rii). 
Dialogul UE cu TINErii este un proces participativ al Uniunii Europene care permite tinerilor să se implice, să-şi prezinte ideile şi propunerile factorilor de decizie, privind subiecte legate de politicile de tineret din UE.
 
Dialogul UE cu tinerii susţine punerea în aplicare a Strategiei UE pentru Tineret 2019-2027. Acesta implică activităţi de consultare şi dialog în Europa, susţinute de grupurile naţionale de lucru care se referă la organizaţii de tineret şi la tinerii din ţările acestora.
 
În România, Grupul Naţional de Lucru este coordonat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), iar la nivel local, în PLOIEŞTI şi judeţul PRAHOVA, din reţeaua organizaţiilor de tineret care implementează dialogul structurat cu tinerii, face parte FUNDAŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU TINERET PRAHOVA - FJTP, entitate cu rol de reprezentare a tinerilor prahoveni.    
 
In vederea luării în considerare a opiniei tinerilor prahoveni (14-35 de ani) din cadrul consultărilor celui de-al 8-lea Ciclu al Dialogului UE cu TINErii, demarat în perioada decembrie 2020 - ianuarie 2021, consultări ce susţin totodată documentele de Strategie de Tineret a municipiului Ploieşti şi a judeţului Prahova elaborate de FJT Prahova (aflate în dezbatere în cadrul instituţiilor publice locale), va transmitem ataşat RAPORTUL FINAL al procesului de consultare. 
 
Iniţiator: Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Prahova
Parteneri: MTS, DJST Ph, CTR, CJE Ph, Asoc. ARES`EL, Asoc. MASTERPEACE Ro, Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti, Asoc. EUROSPIRIT. 
ocaţie: municipiul Ploieşti şi judeţ Prahova
Metode de consultare: 5 consultări online Zoom (cafenea publică, focus grup), un chestionar online.
Sesiuni facilitate de către: Ana Lucreţia NEDELCU (preşedinte FJT Prahova şi Lucrător de tineret acreditat ANC, parte din Reţeaua - tineRETEA a MTS), Vasile AILENE (Preşedinte Liga Studentilor din Centrul Universitar Ploieşti şi Lucrător de tineret acreditat ANC, parte din Reţeaua - tineRETEA a MTS), Cristina RADU (voluntar, cls. a IX-a Colegiul Naţional I.L.Caragiale Ploieşti)
200 tineri participanţi