ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 26 ianuarie 2021
 
În perioada 25 – 26 ianuarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 33 misiuni, din care 11 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 21 urgenţe medicale şi o altă misiune. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 8 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvări de animale, accidente rutiere, misiuni de transport vaccin către centrele de vaccinare etc. 
21 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în urma cărora două persoane au fost transportate la spital. 
 
O locuinţă din localitatea Bătrâni a fost mistuită de flăcări din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Luni dimineaţa, în jurul orei 09:23, trei echipaje de stingere au fost alertate de urgenţă la locul evenimentului. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreaga lcouinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp la acoperiş, precum şi la mansardă pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp.
 
Luni, 25 ianuarie, în jurul orei 14:06, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă pe strada Carol I din municipiul Câmpina, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins un autoturism. La sosirea echipajelor de intervenţie, autoturismul era staţionat iar incendiul se manifesta la motor, instalaţia electrică şi caroseria din faţă a autoturismului. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
 
 
100 de persoane au fost evacuate preventiv ca urmare a unei incendiu care a cuprins cu repeziciune un utilaj din cadrul unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate producţia de piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare din localitatea Ariceştii Rahtivani. Alarma s-a dat în jurul orei 20:36, la locul intervenţiei fiind mobilizate două echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor. Incendiul se manifesta cu degajare mare de fum la elementele din plastic şi la depunerile din tubulatura de evacuare a utilajului. Incendiul a izbuncit, cel mai probabil, din cauza producerii unei defecţiuni pe timpul exploatării utilajului.