ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.18 ianuarie 2021

 

În perioada 15 – 18 ianuarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 73 misiuni, din care 29 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 44 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 8 incendii, precum şi în alte 21 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvări de animale, accidente rutiere, degajări de copaci etc. 
47 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa. 
 
În săptămâna 11 – 15 ianuarie, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 4acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la spaţii de producţie şi depozitare, sănătate şi operatori deşeuri. 
Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 19 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 8 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 16 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 20500 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 7 instruiri la care au participat 42 persoane. 
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
 
Misiuni relevante
 
Un incendiu violent a cuprins cu repeziciune o locuinţă din localitatea prahoveană Gornet. Focul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 15:51, imediat la locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreaga locuinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Pompierii militari au reuşit să salveze locuinţele din apropiere. Focul, a pornit de la un aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.
 
Un coş de fum necurăţat a adus mari probleme unei familii din satul Trestienii de Sus, comuna Dumbrava. Locuinţa a fost distrusă parţial ca urmare a incendiului care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp. Pompierii prahoveni au intervenit sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 14:06, cu 3 echipaje de stingere şi unul de prim ajutor, pentru stingerea incendiului şi înlăturarea consecinţelor evenimentului.
Focul a distrus o parte din locuinţă, bunurile de uz casnic şi mobilierul de la mansardă.
 
Un atelier de strungărie situat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din Ploieşti a fost mistuit sâmbătă seara, în jurul orei 20:35, după un incendiu violent.
Un tânăr de 22 de ani a fost intoxicat cu fum şi a necesitat asistenţă medicală, însă a refuzat transportul la spital. Vâlvătaia a cuprins atelierul şi o parte din locuinţă, unelte, bunuri de uz casnic, manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Incendiul a pornit din cauza unui aparat electrocasnic defect amplasat ori neizolat corespunzător.