ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 13 ianuarie 2021
 
 
În perioada 12 – 13 ianuarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni, din care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 16 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 9 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvări de animale, accidente rutiere, degajări de copaci etc. 
14 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere în municipiul Ploieşti şi localitatea Măgurele. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
Locuinţă protejată de pompieri la Bertea
 
Marţi, în jurul orei 19:02, două echipaje de stingere şi unul de prim ajutor, au fost solicitate să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea prahoveană Bertea. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la tavanul dormitorului pe o suprafaţă de aproximativ 8 mp. Pompierii prahoveni au localizat şi lichidat rapid focarul, astfel încât restul locuinţei a fost salvată. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Salvatorii s-au deplasat pedestru o distanţă de aproximativ 1 km până la locul intervenţiei.
 
Explozia unei sobe l-ar fi putut costa viaţa
 
Un incendiu violent a izbucnit marţi, în jurul 17:58, la o locuinţă din satul Magula, comuna Tomşani. Imediat, la locul intervenţiei au fost mobilizate două autospeciale de stingere. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, incendiul se manifesta într-un dormitor, cuprinzând mai multe obiecte de mobilier, aparatura electronică, materiale textile, pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp. Un bărbat a suferit arsuri de gradul I pe faţă, însă a refuzat transportul către o unitate spitalicească.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza aprinderii focului cu substanţe inflamabile.
 
 
Acţiuni în sprijinul populaţiei
 
În contextul fenomenelor meteorologice, un echipaj de pompieri a acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în Sinaia.  
Şi în localitatea Măgureni au fost probleme, după ce un copac a căzut pe carosabil, blocând ambele sensuri de circulaţie. Pompierii au acţionat cu drujbe pentru degajarea arborilor.
 
Întrucât vremea rămâne instabilă şi în următoarea perioadă, reamintim populaţiei că este important să respecte recomandărilor autorităţilor şi să aplice, la nevoie, măsurile de autoprotecţie în cazul manifestării fenomenelor meteo nefavorabile. Să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.