ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV.8 ianuarie 2021
 
În perioada 07 – 08 ianuarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 29 misiuni, din care 8 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 19 urgenţe medicale şi 2 alte misiuni. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvări de animale, accidente rutiere etc. 
21 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în localităţile Dumbrava, Drajna, Sinaia, Mizil,  în urma cărora cinci persoane au fost transportate la spital.
Atenţie la mijloacele de încălzire!
Joi, în jurul orei 22:14, în localitatea Cioranii de Jos a izbucnit un incendiu violent, la o locuinţă particulară. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta în dormitor şi pe un hol, la mai multe bunuri materiale şi obiecte de îmbrăcăminte, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. 
12 pompieri militari au acţionat cu două echipaje de stingere, pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi protejarea vecinătăţilor.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o sobă în apropierea căreia au fost depozitate mai multe materiale combustibile.
Un echipaj de pompieri a fost solicitat să intervină joi, în jurul orei 14:55, pentru a scoate apa din parcarea unui supermarket aflat pe raza localităţii Vălenii de Munte.
Joi, 07 ianuarie  a.c., în jurul orei 11.48, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a constat în 3 cartuşe de infanterie de calibru 9,1 mm, fiind găsite în curtea unei biserici din localitatea Cocorăştii Mislii. Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.
Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut, în dreptul localităţii Drajna, după ce un autoturism şi o autoutilitară au intrat în coliziune.
În urma evenimentului rutier, patru persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, prezentând multiple traumatisme. La faţa locului au fost mobilizate un echipaj de descarcerare, un echipaj de stingere şi unul de prim ajutor.
Echipajele de intervenţie, ajunse la locul producerii accidentului, au constatat că în urma impactului o persoană a rămas încarcerată. Echipajul de descarcerare a evacuat victima rămasă captivă între fiarele contorsionate ale autovehiculului, iar echipajul de pompieri militari paramedici a procedat la acordarea primului ajutor medical victimei. 
Întrucât vremea rămâne instabilă şi în următoarea perioadă, reamintim populaţiei că este important să respecte recomandărilor autorităţilor şi să aplice, la nevoie, măsurile de autoprotecţie în cazul manifestării fenomenelor meteo nefavorabile. Să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.