IPJ PRAHOVA .BULETIN DE PRESĂ. 4 ianuarie 2021
 
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore
 
 
În noaptea de 2/3 ianuarie a.c., poliţiştii au oprit pentru control un autoturism  
care circula pe o stradă din oraşul Buşteni, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat din municipiul Bucureşti. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că acesta figurează cu permisul de conducere reţinut, sens în care s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i totodată reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare.
 
În aceeaşi noapte, pe D.N.1, în localitatea Băicoi, un bărbat domiciliat în comuna Jilava a fost depistat la volanul unei autoutilitare, deşi nu figura în bazele de date ca fiind posesor al unui permis de conducere. Mai mult, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. 
 
În jurul orei 04:00, poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi despre faptul că, pe o stradă din localitate, un autoturism ar fi acroşat alte trei vehicule care erau parcate regulamentar. La faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe conducătorul auto precum şi pe cei doi pasageri care se aflau în autoturism la momentul producerii evenimentului rutier. La testarea cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului auto, a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Totodată, cei trei bărbaţi au fost sancţionaţi în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, întrucât nu aveau asupra lor declaraţie pe propria răspundere şi nici nu se aflau într-una din situaţiile de excepţie prevăzute în actul normativ. 
 
În cursul zilei de duminică, pe raza localităţilor Câmpina, Bucov şi Aluniş, au fost depistaţi trei conducători auto care se deplasau la volanul unor autovehicule, deşi aveau permisele de conducere suspendate. În toate aceste cazuri, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
 
În jurul orei 19:30, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că, în timp ce se deplasa pe o stradă din oraşul Comarnic, a avut un conflict verbal în trafic, cu şoferul unui autoturism, având suspiciunea că acesta s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, la scurt timp, poliţiştii au oprit în trafic autovehiculul indicat şi au efectuat verificări, în urma cărora a rezultat faptul că bărbatul aflat la volan are o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în prezenţa medicului de gardă, conducătorul auto a refuzat prelevarea, fapt pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
 
Un alt conducător auto care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice a fost depistat de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, pe raza comunei Vărbilău. În acest caz, aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, sens în care a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.