Sărbători liniştite şi binecuvântate! Salvatorii sunt la datorie!
Premergător şi pe timpul sărbătorii Naşterii Domnului, efectivele inspectoratului desfăşoară o serie de activităţi menite să asigure, pe lângă protecţia şi siguranţa cetăţenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea prejudicia viaţa şi bunurile comunităţii.
 
Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel judeţean, acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare (hoteluri, vile, moteluri, pensiuni turistice şi agroturistice, cabane), precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane (mall-uri) şi unităţi de cult.
 
La nivelul judeţului Prahova, zilnic, peste 210 de pompieri cu 73 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. 
 
Echipajele de salvatori din subunităţile operative ale I.S.U. Prahova au derulat acţiuni de recunoaştere la toate categoriile de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi prelucrarea personalului angajat asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până a sosirea echipajelor specializate de stingere.
 
Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.  
 
Totodată, pentru sărbătorirea Crăciunului în siguranţă, recomandăm:
 
NU amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură.
 
NU aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea acestuia.
 
NU utilizaţi decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.
 
NU permiteţi jocul copiilor cu petarde/artificii.
 
Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc.
 
Comunicat ISU PRAHOVA 
 
Foto cu caracter ilustrativ