IJP Prahova.ACTIVITĂŢI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2. 24 decembrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni sprijiniţi de jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat peste 500 de cadre.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii prahoveni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 170 de societăţi comerciale, peste 420 de obiective, 220 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată aproximativ 4.200 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.500 de lei, dintre care 67 sancţiuni aplicate în cadrul acţiunilor punctuale. 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri!
 
Foto cu caracter ilustrativ