ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID-19, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
În ultimele 24 de ore, peste 500 de poliţişti, poliţişti locali şi reprezentanţi ai autorităţii locale au acţionat, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost verificate peste 550 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate peste 4.600 de persoane şi verificate peste 350 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 7.500 de  lei. 
Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţa cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura. Vă reamintim faptul că poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.  
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. 
 
Sursa:IPJ Prahova