ISU PRAHOVA.BULETIN DE PRESA.21 OCTOMBRIE 2020
În perioada 18 – 21 decembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 63 misiuni, din care 23 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 40 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 5 incendii, precum şi în alte 11 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
43 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în urma cărora 4 persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna 14 – 18 decembrie, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 9 acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unităţi de turism şi cult.
Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 44 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 42 avertismente şi 2 amenzi în cuantum de 20.000 le. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 9 instruiri la care au participat 23 persoane. 
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
În ultimele 72 de ore personalul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a desfăşurat o serie de acţiuni de informare, prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus. Activităţile desfăşurate în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, au presupus 7 misiuni de informare a populaţiei cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
Reamintim cetăţenilor faptul că, în continuare, burlanele şi coşurile de fum provoacă cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.
În acest context, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii care au izbucnit din cauza coşurilor de fum necurăţate sau neprotejate corespunzător, în localităţile Măneciu Ungureni şi Valea Doftanei. Pagubele au fost diminuate considerabil datorită intervenţiilor eficiente ale pompierilor prahoveni.
O altă locuinţă a fost afectată din cauza unui sistem de încălzire sau gătit amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile. Incendiul s-a petrecut vineri, în jurul orei 11:04 în localitatea prahoveană Gornet Cricov. Focul a cuprins rapid bucătăria şi bunurile aferente şi aparatura electrocasnică, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă.
Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia.
 
Foto cu caracter ilustrativ