BULETIN DE PRESĂ IJP  PRAHOVA .17 decembrie 2020

 

Poliţiştii au verificat legalitatea transportului de marfă şi persoane

În cursul zilei de ieri (NR. miercuri 16 decembrie 2020), în intervalul orar 08:30-12:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfăşurat o nouă acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de marfă şi persoane, pe DN1B, în Bucov. 
Acţiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale. 
Astfel, poliţiştii au verificat peste 35 de autovehicule destinate transportului public de persoane, precum şi autovehicule destinate transportului de marfă. Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul rutier, în valoare totală de peste 3.400 de lei. Totodată, poliţiştii au efectuat peste 30 de testări cu aparatul etilotest. 
Sănătatea şi siguranţa întregii comunităţi sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că vor fi desfăşurate şi în perioada următoare activităţi de verificare şi instruire, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2  şi pentru a proteja cetăţenii. 
Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.
Dosar penal pentru remorca neînmatriculată
La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie nr.1 Ploieşti au oprit în trafic, pentru control, un bărbat care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism şi o remorcă, pe raza municipiului Ploieşti. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că remorca este neînmatriculată. În acest caz, a fost deschis un dosar penal conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic
Tot ieri, poliţiştii Secţiei de Poliţie nr.1 Ploieşti au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop combaterea activitaţilor ilicite în domeniul silvic referitoare la deţinerea, transportul şi comercializarea ilegală a materialelor lemnoase, precum şi a pomilor de Crăciun. În cadrul acesteia, au fost legitimate 17 persoane, fiind verificaţi 4 agenţi comerciali. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 1.000 de lei. Totodată, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 63 de pomi de Crăciun, în valoare totală de peste 1.800 de lei.
Bărbat reţinut pentru furt calificat
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina efectuează cercetări într-o cauză penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.  În fapt, în noaptea de 13 spre 14 decembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns într-o societate comercială de unde ar fi sustras mai multe bunuri, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 200 de lei. În urma investigaţiilor efectuate, la data de 16 decembrie a.c., a fost identificat şi depistat un bărbat bănuit de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.