Studenţii învaţă cum să transforme hobby-ul în afacere
Facultatea de Ştiinţe Economice a organizat în data de 8 decembrie 2020 un eveniment emblematic pentru studenţii săi invitând un antreprenor de succes să prezinte cum a reuşit să îşi clădească afacerea pe hobby-ul de colecţionar.
Evenimentul a stârnit interes şi a inspirat studenţii întrucât s-a adresat unei abordări manageriale bazată pe puterea exemplului. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a doi antreprenori din Olanda şi Burundi care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi domeniu şi care au împărtăşit participanţilor o parte din experienţa lor.
Am avut peste 40 de studenţi participanţi care au putut identifica paşi concreţi în dezvoltarea afacerii care au completat cunoştinţele teoretice predate în cadrul activităţilor didactice. A fost un moment inspiraţional, dl. Mihnea Răducu având calităţi certe de comunicare. Studenţii au înţeles cât de important este în dezvoltarea afacerilor să pui pasiune pornind de la propriile înclinaţii, aptitudini şi preferinţe. De asemenea, au putut vedea cum se poate dezvolta o afacere cu deschidere şi experienţă internaţională, a declarat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, UPG Ploieşti.
Studenţii participanţi la eveniment au călătorit virtual, prin intermediul cărţilor poştale, în Olanda şi în Burundi, au învăţat că temerile şi fricile de necunoscut trebuie învinse pentru a face în viaţă ce-ţi place, au interacţionat cu invitaţii, iar emoţiile şi curiozitatea faţă de antreprenoriat au fost vizibile chiar şi prin intermediul ecranului de la laptop, a declarat conf. univ. dr. Boni Mihaela Străoanu, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, UPG Ploieşti.
Plecând de la hobby de weekend şi de la “sămânţa de colecţionar” din fiecare din noi, observând nevoi şi o nişă pe piaţă, a apărut ideea de a îmi face propriile cărţi poştale. Mai departe, alţi colecţionari le-au văzut, le-au apreciat şi încet, încet a apărut şi necesitatea înfiinţării unei societăţi comerciale - Mihnea cu ideile, George Năzăreanu (co-fondator) cu designul şi implementarea grafică, a declarat Mihnea Răducu, co-administrator al SC Postcardsmarket.com SRL. 
 
Sursa:Comunicat Facultatea de Ştiinţe Economice-UPG Ploiesti