IPJ PRAHOVA.Comunicat de presa.15 decembrie 2020
Dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat
 
Ieri, în jurul orei 15:00, pe raza municipiului Câmpina, poliţiştii au oprit în trafic un tânăr de 20 de ani care conducea un autoturism pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Verificările poliţiştilor au scos la iveală faptul că vehiculul nu figura ca fiind înmatriculat, acesta figurând ca radiat din circulaţie.  În acest caz, a fost deschis un dosar penal conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Articole pirotehnice indisponibilizate
 
La data de 14 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Prahova au depistat în flagrant un bărbat, în comuna Fântânele, în timp ce ar fi oferit spre comercializare articole pirotehnice fără a fi autorizat în acest sens. Poliţiştii au descoperit aproximativ 20 kg de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, întreaga cantitate fiind indisponibilizată. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare a "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", faptă prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 126/1995.
 
Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
 
La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 23:45, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurale Drajna au fost sesizaţi de către patrula de poliţie locală din comuna Măneciu cu privire la faptul că ar fi identificat, pe stradă, în comuna Măneciu, un bărbat care ar deţine o armă neletală cu alice.
Din cercetări a rezultat faptul că, în jurul orei 23:30, trei persoane se aflau pe drumul public iar una dintre acestea avea asupra sa o armă neletală cu alice. Din verificări a rezultat faptul că persoana în cauză nu deţine documente de provenienţă şi nici autorizaţie sau permis de armă care să îi ateste dreptul de deţinere şi folosire de arme letale sau neletale.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cele trei persoane au fost sancţionate conform Legii nr. 55/2020 privind încălcarea restricţiilor de circulaţie în intervalul orar 23.00-05.00, cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare.