ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.15 decembrie 2020
 
În perioada 14 – 15 decembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 34 misiuni, din care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 22 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, inundaţii, etc. 
21 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în localităţile Azuga (2 evenimente), Drăgăneşti (2 evenimente) şi Izvoarele, în urma cărora 3 persoane au fost transportate la spital.
În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit, cu motopompe pentru evacuarea apei din 2 locaţii, respectiv un subsol de bloc inundat în Sinaia şi o pivniţă în Valea Doftanei.
Mai multe echipaje de salvatori au fost în alertă, luni, în jurul orei 11:14, după un anunţ referitor la producerea unei explozii cu victimă, pe Strada Republicii – în Zona Catedralei, din municipiul Ploieşti. Echipajele concentrate la locul evenimentului au constatat, în urma recunoaşterii, că a avut loc un incendiu la etajul 7 al unui bloc de locuinţe. O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit arsuri pe faţă şi pe membrele superioare, fiind îngrijită la locul evenimentului şi ulterior transportată la spital. Focul a plecat de la mai multe lumânări lăsate aprinse. 
O afumătoare improvizată a adus un necaz unei familii din localitatea prahoveană Scorţeni. Trei echipaje de stingere au fost mobilizate de urgenţă, marţi, în jurul orei 16:28 după ce a izbucnit un incendiu care a cuprins rapid mai multe anexe gospodăreşti.
La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta violent, cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 150 mp din anexe. Pompierii militari au reuşit să localizeze flăcările în timp util, reuşind să salveze locuinţele din apropiere.
NU UITAŢI! Tradiţionala sacrificare a porcului din această perioadă nu trebuie să ne pună în pericol gospodăria,  în acest sens respectaţi următoarele reguli:
alegeţi locul pentru pârlirea porcilor la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;
buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare;
confecţionaţi afumătorile din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasaţi-le independent de celelalte construcţii din gospodărie.
Reamintim cetăţenilor ca în această perioadă să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalaţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe.
 
Foto cu caracter ilustrativ