ISU PRAHOVA. COMUNICAT DE PRESA.14 decembrie 2020
În perioada 11 – 14 decembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 104 misiuni, din care 33 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 69 urgenţe medicale şi 2 alte misiuni. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii, precum şi în alte 14 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, inundaţii, fenomene hidrologice, etc. 
67 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 7 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au fost transportate la spital.
 
Timp de două zile, peste 80 de pompieri militari au depus eforturi susţinute pentru a consolida digul de gabioane folosind peste 2000 de saci cu nisip. Atenţionarea hidrologică, cod portocaliu pe râul Teleajen şi afluenţii acestuia s-a concretizat prin afectarea a peste 30 metri din digul de gabioane şi surpării versantului rampei pe o lungime de 70 metri, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri, aflat la ieşire din municipiul Ploieşti.
La nivelul judeţului a fost activată grupa operativă şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie. Dacă digul ar ceda, zona ar fi inundată, iar deşeurile ar polua astfel apa râului.
 
În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit în ultimele 72 de ore, cu motopompe pentru evacuarea apei din 6 locaţii, respectiv Scorţeni, Măneciu Ungureni, Plopeni, Strachiojd, Vălenii de Munte şi Mizil, acestea fiind inundate ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore.
Două locuinţe din Vălenii de Munte, trei beciuri (Scorţeni, Măneciu Ungureni Strachiojd), un subsol de bloc în Plopeni, un subsol al unei unităţi de învăţământ în Scorţeni, dar şi o curte în Mizil au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente. 
Totodată, din cauza vântului puternic un copac a căzut pe carosabil, necesitând intervenţia imediată a pompierilor pentru deblocarea drumului. Evenimentul a avut loc vineri, pe strada Trotuş din municipiul Ploieşti.
 
Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia.
 
Foto cu caracter ilustrativ