IPJ PRAHOVA .ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE.14 decembrie 2020
 Duminica, în intervalul orar 11:00-13:00, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, au organizat o acţiune în municipiul Ploieşti, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai ISU Prahova, precum şi specialişti din cadrul ITM Prahova şi DSVSA Prahova, pentru verificarea măsurilor impuse prin legislaţia specifică stării de alertă.
 
Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane şi controlate peste 45 de autovehicule dintre care 16 destinate transportului public în comun. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 3.400 de lei.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului, aproximativ 440 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova precum şi reprezentanţi ai autorităţi locale au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2. În cadrul activităţilor au fost controlate peste 280 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 4.500 de persoane şi verificate peste 260 de mijloace de transport public în comun.