POLIŢIŞTII PRAHOVENI  AU ACTIONAT  PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA FAPTELOR ILEGALE DIN DOMENIUL FORESTIER
În ultimele 24 de ore, poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii transportului, depozitării şi comercializării materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun.
Poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ, atât prin constituirea de filtre rutiere, cât şi prin verificarea agenţilor economici care comercializează pomi de Crăciun. Astfel, s-au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor legale conform Legii nr. 171/2010  privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice), în valoare totală de peste 22.000 de lei. În perioada următoare, poliţiştii  vor continua activităţile de prevenire şi combatere a delictelor silvice şi vor aplica sancţiuni, în cazul depistării unor încălcări ale legislaţiei în domeniu.
Exemplu:
La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Câmpina au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la producerea unei posibile fapte de tăiere ilegală de arbori, în comuna Şotrile. 
Din cercetări a rezultat faptul că doi bărbaţi s-ar fi deplasat, cu două atelaje hipo, în pădurea Măgura şi ar fi tăiat fără drept un arbore din specia fag cu intenţia de a-l transforma în lemn de foc pentru comercializare. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută de Legea nr. 46/2008.
Sursa:Comunicat IPJ Prahova