Transformarea digitală a regiunii Sud-Muntenia are la bază un proces amplu de instruire
Aceasta a fost concluzia principală a seminarului organizat de consorţiul Wallachia eHub prin entitatea sa managerială Danube Engineering Hub şi USH Pro Business în data de 11 decembrie 2020. În cadrul întâlnirii s-au analizat nevoile de digitalizare la nivel de mediu de afaceri, administraţie publică şi cetăţeni, precum şi oportunităţile pe care centrul le oferă acestora. 
O temă principală a discuţiilor a fost aceea legată de interoperabilitate fiind prezentate 54 de iniţiative ISA (Interoperability Support Actions) ale Comisiei Europene care pot fi avute în vedere pentru accelerarea transformării digitale a regiunii. De asemenea, au fost prezentate perspectivele finanţării programelor de digitalizare la nivel regional şi naţional.
La eveniment a fost prezent domnul Liviu Rogojinaru, secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, reprezentanţi mass-media, ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, a unor instituţii financiare, ai mediului academic şi ai centrului de inovare digitală Wallachia eHub, cât şi membri ai clusterelor fondatoare.
Seminarul ne-a permis o re-evaluare a nevoilor de digitalizare regionale care se adaugă la analizele anterioare ale centrului Wallachia eHub făcute în contextul validării sale la nivel naţional. Ne-a reconfirmat faptul că centrul va trebui să se axeze pe servicii de pregătire la nivel managerial atât în cadrul instituţiilor publice, cât şi în cadrul companiilor private, dar şi la nivel de cetăţeni, a declarat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, coordonator Wallachia eHub şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, UPG Ploieşti.
Firmele de tehnologie ale consorţiului Wallachia eHub au prezentat la un nivel ridicat de profesionalism aspectele de interoperabilitate, dar din păcate interesul la nivelul autorităţilor locale rămâne marginal în ceea ce priveşte aceste provocări, deşi vor constata în următorii ani că nu există alt drum. Vom relua şi vom insista cu aceste teme şi vom încerca să aducem exemple de bună practică în domeniul digitalizării, firmelor şi localităţilor atât din regiune, cât şi din alte zone, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, preşedinte Wallachia eHub şi director general USH Pro Business.