IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.10 decembrie 2020
Material lemnos confiscat
 
     La data de  9 decembrie a.c., în jurul orei 14:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Măneciu  au depistat în comuna Măneciu, la poarta unui imobil, un bărbat aflat la volanul unei autoutilitare care descărca material lemnos. 
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţine aviz de însoţire, pentru cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc. În cauză, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei la Legea nr. 171/2010 şi confiscare cantităţii de 2,00 m.c. material lemnos, care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Măneciu. 
Pistol ridicat de poliţişti
 
   La data de 9 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat în flagrant la intersecţia străzilor Elena Doamna cu strada  Logofăt Tăutu, din municipiul Ploieşti, un bărbat care ar fi oferit spre comercializare un pistol neletal supus autorizării, calibru 43, deţinut fără a fi autorizat în acest sens. Pistolul a fost ridicat în vederea cercetărilor. 
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Recomandări pentru a circula în siguranţă în contextul condiţiilor meteo nefavorabile prognozate
 
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum. 
 
Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. 
Poliţiştii rutieri vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Pe această cale le reamintim participanţilor la trafic să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri.