ISU Prahova  a desfăşurat 183 acţiuni de control la operatori economici şi instituţii din întreg judeţul
 
 
În luna noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a desfăşurat 183 acţiuni de control la operatori economici şi instituţii din întreg judeţul. 
 
De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător sărbătorilor de iarnă, personalul Inspecţiei de Prevenire efectuează activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la categoriile de obiective unde este preconizat un aflux mare de persoane, lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti, precum şi la spaţii comerciale de tipul supermarketuri,    mall-uri sau hipermarket-uri.
 
Pe timpul verificărilor au fost depistate 124 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, dintre care 48 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 124 de sancţiuni, cuprinzând 103 avertismente şi 5 amenzi, în cuantum de 22.500 lei.
Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea autorizaţiei de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.
 
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 304 instruiri la operatori economici şi instituţii publice, cu 1637 participanţi.
 
Totodată, au fost emise 5 autorizaţii de securitate la incendiu pentru obiectivele care funcţionau fără acest act administrativ şi 37 activităţi pentru acordare asistenţă tehnică de specialitate.
 
În luna noiembrie, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a continuat să desfăşoare, misiuni de informare a populaţiei cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. 
 
 
 Sursa:Comunicat ISU Prahova
Foto cu caracter ilustrativ