PRAHOVA.COD GALBEN DE NINSORI IN ZONA MONTANA
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă o informare meteo de polei, dar şi un cod galben de ninsori, în special în zona de munte. Informarea meteo de precipitaţii şi polei va intra în vigoare miercuri, 9 decembrie, începând cu ora 14.00, şi este valabilă până vineri, 11 decembrie, ora 15.00.
În zona de munte, va intra în vigoare şi un cod galben de ninsori abundente, valabil începând din data de 9 decembrie, ora 17.00, până pe 11 decembrie, ora 17.00. În intervalul menţionat va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h şi va fi viscol ce va determina scăderea vizibilităţii.
Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, manifestate prin intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi precipitaţii sub formă de ninsori, peste 190 de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.
La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor, sunt pregătite două autovehicule şenilate, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM), o autofreză pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi ambulanţe SMURD.
Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. 
De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
 
Foto cu caracter ilustrativ