IJP PRAHOVA .BULETIN DE PRESĂ.8 decembrie 2020
Articole pirotehnice indisponibilizate
 
La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Prahova au depistat în flagrant o femeie, în comuna Gura Vadului, în timp ce ar fi oferit spre comercializare articole pirotehnice. Poliţiştii au descoperit în autoturismul femeii aproximativ 50 kg de articole pirotehnice, întreaga cantitate fiind indisponibilizată.  În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare a "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", faptă prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 126/1995. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Prahova, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2
 
La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat acţiuni, pentru creşterea vizibilităţii şi verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020. Astfel, au fost verificate peste 43 de autovehicule destinate transportului public de persoane. Au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale (dintre care 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri identificate), în valoare totală de peste 3.100 de lei. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.
 
Băut şi fără permis
 
La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, au oprit în municipiul Câmpina, un moped condus de un bărbat, din comuna Râfov. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.