POLIŢIŞTII PRAHOVENI  AU VERIFICAT LEGALITATEA TRANSPORTULUI RUTIER
În această dimineaţă, în intervalul 08:30-10:30, pe DN 1B în zona Bucov, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfăşurat o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de marfă şi persoane. 
 
Acţiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale. 
 
Astfel, în cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat peste 30 de autovehicule destinate transportului public de persoane. 
 
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale. Totodată, poliţiştii au efectuat 12 testări cu aparatul etilotest. 
 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.
 
Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.
 
Totodată, le recomandăm să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri!
 
Sursa:IJP Prahova