IPJ Prahova. ACTIVITĂŢI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2 .28 noiembrie 2020
 
Astăzi, în intervalul orar 09:00-11:00, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, au organizat o acţiune în municipiul Ploieşti, Păuleşti şi Buşteni, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai I.S.U Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploieşti, precum şi specialişti din cadrul I.T.M. Prahova, D.S.V.S.A. Prahova, DSP, pentru creşterea vizibilităţii şi verificarea măsurilor legale impuse prin legislaţia specifică stării de alertă în contextul răspândirii infecţiei cu noul virus ” SARS- COV 2”. 
 
Astfel, au fost legitimate peste 50 de persoane, verificate 13 societăţi comerciale şi controlate peste 40 de autovehicule dintre care peste 20 destinate transportului public în comun.
 
Au fost avertizate verbal peste 10 persoane care nu respectau măsurile de protectie pentru prevenirea  raspandirii virusului COVID 19.
 
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 6.900 de lei, din care 2 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie.
 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.
 
Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege.
Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri!