ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI
Astăzi, în intervalul orar 12:00 – 13:30, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova, au desfăşurat o activitate în zona unor magazine din Ploieşti, în colaborare cu  reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, precum şi constatarea faptelor ce ţin de competenţa poliţiei, în context COVID-19. 
 
Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, în parcarea magazinelor, s-au plasat 150 de flyere cu sfaturi preventive în special autovehiculelor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri. 
 
De asemenea, cu posesorii de autoturisme aflaţi în zonă au fost purtate discuţii referitoare la prevenirea infracţiunilor de furt din auto, oferindu-le informaţii  despre măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte. 
 
Persoanele identificate în staţia de autobuz şi în parcarea magazinelor au fost avertizate cu privire la necesitatea supravegherii banilor şi bunurilor pe care le au asupra lor, mai ales atunci când se deplasează cu mijloace de transport în comun, când merg la cumpărături sau frecventează alte locuri aglomerate. Cu această ocazie, au fost distribuite 80 de pliante conţinând sfaturi vizând prevenirea furturilor din buzunare.  
 
Totodată, cetăţenii au fost avertizaţi cu privire la folosirea materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă şi la pericolele la care pot fi expuşi prin utilizarea necorespunzătoare a acestora.
 
La doua dintre magazine s-a discutat cu câte un reprezentant al fiecărei societăţi, fiind abordate subiecte privind formele violenţei în familie, ordinul de protecţie şi legislaţia în domeniu. 
 
Au fost adresate recomandări utile în recunoaşterea cazurilor de violenţă domestică, precum şi cu privire la îndrumarea potenţialelor victime către organele abilitate să intervină. Având în vedere că la cele 2 magazine lucrează aproximativ 200 de femei, am plasat la loc vizibil 10 afişe cu privire la aplicaţia Bright Sky, care vor putea fi studiate de către persoanele interesate, atât angajate cât şi cliente ale magazinelor.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova