IPJ PRAHOVA.ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2 .26 noiembrie 2020
Joi, în intervalul orar 17:00-19:00, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, au organizat o acţiune în municipiul Ploieşti împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai I.S.U Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi ”Matei Basarab”Ploieşti, precum şi specialişti din cadrul I.T.M. Prahova, D.S.V.S.A. Prahova, pentru creşterea vizibilităţii şi verificarea măsurilor legale impuse prin legislaţia specifică stării de alertă în contextul răspândirii infecţiei cu noul virus ” SARS- COV 2”. 
 
Astfel, au fost legitimate peste 110 persoane, verificate 11 societăţi comerciale şi controlate peste 50 de autovehicule dintre care peste 30 destinate transportului public în comun.
 
Au fost avertizate verbal peste 30 de persoane care nu respectau măsurile de protecţie pentru prevenirea raspandirii virusului COVID 19.
 
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4.600 de lei, din care 3 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie.
 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri!