ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 26 noiembrie 2020
În perioada 25 – 26 noiembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 125 misiuni, din care 101 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 21 urgenţe medicale şi 3 alte misiuni. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe şi salvări de animale.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere în municipiul Ploieşti (Centura de Vest şi strada Nicolae Titulescu), din fericire nicio persoană nu a fost rănită.
 
Un octogenar a suferit arsuri ca urmare a unui incendiu care i-a mistuit locuinţa din localitatea Tătărani.
Pompierii prahoveni au fost alertaţi miercuri după-amiaza, după ce un incendiu violent a cuprins casa în care locuia, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp. Proprietarul a suferit arsuri de gradul I pe 20% din suprafaţă corporală, în timp de încerca să stingă incendiul, fiind asistat medical la locul evenimentului şi ulterior transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. 
Cele trei echipaje care au fost mobilizate de urgenţă la eveniment au depus eforturi susţinute pentru lichidarea incendiului în limitele găsite şi protejarea locuinţelor învecinate.
Vâlvătaia, a izbucnit, cel mai probabil din cauza unor mijloace electrice lăsate sub tensiune.
 
***
Consumul de energie electrică a crescut în această perioadă, aşa că specialiştii recomandă să evităm supraîncărcarea reţelei electrice şi, implicit, apariţia unor posibile incendii! 
Nu punem în funcţiune concomitent toţi marii consumatori de energie din casă (cuptor electric, aparat de aer condiţionat)!
Nu folosim prelungitoare pentru a alimenta mai multe aparate electrocasnice cu consum mare de energie!
Nu lăsăm aparatele în funcţiune pentru perioade îndelungate de timp!
În ultimele 24 de ore, în baza măsurilor dispuse la nivel naţional şi judeţean, personalul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a desfăşurat o serie de acţiuni de informare, prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus. Activităţile desfăşurate în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, au presupus 92 misiuni de informare a populaţiei cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar şi efectuarea de controale proprii, cât şi în echipe mixte, formate din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control la nivelul judeţului, la operatori economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. 
 
Salvatorii prahoveni au continuat transmiterea mesajelor de informare prin intermediul sistemelor audio din dotarea autospecialelor în zonele aglomerate din localităţile în care rata incidenţei cumulative a COVID 19 depăşeşte 4/1000 de locuitori, astfel încât informaţiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.