BULETIN DE PRESA IPJ PRAHOVA.26 noiembrie 2020
 
Băuţi la volan
 
La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 13:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, au oprit pe DJ 102, în comuna Păuleşti, un autoturism condus de un bărbat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi, cu privire la faptul că pe DN 1, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că un bărbat de 61 de ani care se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 1, pe banda numărul doi, din direcţia Braşov către Bucureşti, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie şi a intrat în coliziune cu autoturism condus de o femeie de 38 de ani, pe banda numărul unu. În urma coliziunii, ambele autoturisme au fost proiectate în parapetul metalic de pe partea dreaptă a sensului de mers şi ulterior, în afara părţii carosabile. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul femeii, iar pentru conducătorul auto rezultatul a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19
 
În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii prahoveni, împreună cu celelalte entităţi cu atribuţii în domeniu, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19, la activităţile de verificare participând peste 280 de efective.
 
În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice închise/deschise. De asemenea, poliţiştii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R., au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de marfă şi persoane.
 
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 130 de societăţi comerciale, au fost peste 550 de autoturisme verificate, fiind totodată legitimate peste 5.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 208 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 16.500 de lei, din care cele mai multe sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie.
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri! Siguranţa şi sănătatea întregii comunităţi reprezintă prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, motiv pentru care şi în perioada următoare poliţiştii vor desfăşura activităţi de verificare. 
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.