IJP PRAHOVA .ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2 .20 noiembrie 2020
Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova împreună cu poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară, ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precum şi reprezentanţi ai autorităţii locale au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr.55/2020.
 
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 3000 de persoane, 179 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi peste 550 de autovehicule (dintre care peste 340  mijloace de transport în comun).  Pentru neregulile constatate au fost aplicate 283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.000 de lei.
 
Facem precizarea că scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este acela de a sancţiona cetăţenii, ci de a preveni săvârşirea unor fapte de natură penală sau contravenţională, precum şi de a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.
 
Siguranţa şi sănătatea întregii comunităţi reprezintă prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, motiv pentru care şi în perioada următoare  poliţiştii vor desfăşura activităţi de verificare.
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.