IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESA.20 noiembrie 2020
Acţiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere
 
La data de 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 15:00-17:00,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe DN 1A, pe raza localităţilor Stănceşti şi Cocorăştii Colţ, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar şi pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, au fost controlate peste 40 de autovehicule, dintre care 15 destinate transportului public de persoane. În urma abaterilor constatate, organele de control au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 13.000 de lei. Totodată, au fost efectuate 16 testări cu aparatul etilotest. 
 
 
Acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere  produse pe fondul defecţiunilor tehnice
 
La data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina şi ai Serviciului Rutier Prahova, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Prahova, au acţionat, pe DN1, în localitatea Băneşti, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale vehiculelor. În urma abaterilor constatate, organele de control au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale (dintre care 10 pentru starea tehnică a vehiculelor), în valoare de peste 3.400 de lei. 
 
Acţiune în comun cu Garda Forestieră Ploieşti, Direcţia Silvică Prahova şi Garda Naţională de Mediu Prahova
 
În ultimele 48 de ore, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, ai Direcţiei Silvice Prahova şi ai Gărzii Naţionale de Mediu Prahova au efectuat mai multe controale pe raza judeţului Prahova, pe linia respectării prevederilor legale în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Au fost verificate 3 depozite de materiale lemnoase, o exploatare forestieră şi mai multe mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 171/2010, în valoare de 7.000 lei. Totodată, a fost dispusă şi confiscarea cantităţii de 49,92 mc cherestea, în valoare de 35.800 de lei.