IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.17 noiembrie 2020
Accident rutier
 
La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 01:30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că în afara localitaţii Albeşti, s-a produs un accident rutier. Din verificări a rezultat faptul că, un tânăr de 23 de ani care se deplasa la volanul unui autoturism, pe  DN 1B, pe sensul de deplasare Buzău către Ploieşti, a intrat în coliziune cu un ansamblu de autovehicule format din autoutilitară şi semiremorcă condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, care circula pe sensul opus, din direcţia Ploieşti către Buzău. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În urma evenimentului, ambii conducători auto au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
În noaptea de 16 spre 17 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Apostolache au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, pe raza comunei Gornet-Cricov. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie 
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au desfăşurat o acţiune în municipiul Ploieşti pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020, pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate. 
 
Astfel, au fost verificate peste 45 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi au fost transmise recomandări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie atât conducătorilor auto cât şi pasagerilor aflaţi în autovehicule.
De asemenea, au fost identificate 2 persoane care nu respectau obligaţia de a purta masca de protecţie în mijlocul de transport în comun. 
 
Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri identificate).
 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. 
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.