IPJ PRAHOVA a continuat actiunea de verificare a legalităţii efectuării transportului de marfă şi persoane. 12 noiembrie 2020
Vineri  dimineaţă, în intervalul orar 07:00 – 11:00,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier,  pe DN1 – E60 km 48+800,  pe raza localităţii Româneşti,  pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de marfă şi persoane. 
 
Acţiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale. 
 
Astfel, în cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat peste 70 de autovehicule, dintre care peste 30 destinate transportului public de persoane. 
 
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul rutier, în valoare totală de peste 5.600 de lei. Totodată, poliţiştii au efectuat peste 45 de testări cu aparatul etilotest. 
 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.
 
Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.
 
Totodată, le recomandăm să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri!