ACŢIUNE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID 19, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
 
 
Ieri, în intervalul orar 17:00-19:00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat o acţiune în municipiul Ploieşti sub coordonarea Instituţiei Prefectului, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova şi efective de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Matei Basarab, pentru creşterea vizibilităţii şi verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19. 
 
Astfel, au fost legitimate peste 140 de persoane, controlate peste 30 de autovehicule şi verificate peste 45 de societăți comerciale. 
 
Poliţiştii au avertizat verbal peste 90 de persoane care nu respectă măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2.
 
Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale (dintre care 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020), în valoare de peste 11.200 de lei.
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri şi să respecte toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi în această perioadă.
 
Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege.
Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!