POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU  CONTINUAT  CONTROALELE PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII TRANSPORTULUI RUTIER
Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfăşurat o acţiune pe DN1B pe raza localităţii Bucov, pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de marfă şi persoane.
 
Acţiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. 
 
Astfel, la acţiunea desfăşurată, poliţiştii au verificat peste 70 de autovehicule dintre care peste 30 de autovehicule destinate transportulului public de persoane.
 
În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale (dintre care 1 pentru nerespectarea prevederilor legale conform Legii nr. 55/2020), în valoare de peste 4.000 de lei.
 
Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren!
 
Totodată, le recomandăm să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri!
 
Sursa:IPJ Prahova