IPJ PRAHOVA .POLIŢIŞTII CONTINUĂ CONTROALELE PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII TRANSPORTULUI DE PERSOANE.10 noiembrie 2020
 
Astăzi, în intervalul orar 07:00-11:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfăşurat noi acţiuni pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane, pe DN1 A, pe raza localităţii Boldeşti-Scăeni.
Au fost verificate peste 120 de autovehicule (dintre care peste 40 de autovehicule destinate transportului de persoane), fiind aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul rutier, în valoarea totală de peste 7.000 de lei. Totodată, au fost efectuate peste 70 de testări cu aparatul etilotest.
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.
Totodată, pentru reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere, poliţiştii reamintesc conducătorilor auto, în contextul în care precipitaţiile sunt tot mai prezente în această perioadă, pentru o călătorie sigură, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic fără o asigurare temeinică. 
Vă recomandăm să purtaţi masca de protecţie, să păstraţi distanţa de siguranţă şi să respectaţi toate măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.