IPJ PRAHOVA.ACŢIUNI ÎN CONTEXTUL PREVENIRII RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI  SARS-COV-2. 8 noiembrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, aproximativ 400 de poliţişti, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi reprezentanţi ai autorităţii publice locale au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
În cadrul activităţilor au fost controlate peste 280 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 2.000 de persoane şi verificate peste 300 de mijloace de transport public în comun. 
În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 14.500 de lei. Astfel de acţiuni sunt vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.
Exemplu:
La data de 7 noiembrie a.c, în jurul orei 15:30, poliţişti din cadrul  Poliţiei oraşului Plopeni s-au autosesizat cu privire la un eveniment privat, desfăşurat în localitatea Plopeni. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au stabilit că în incinta locaţiei avea loc un botez la care participau aproximativ 18 persoane. Forţele de ordine au întrerupt evenimentul, iar persoanele identificate s-au conformat indicaţiilor transmise de poliţişti. 
În urma intervenţiei, administratorul localului a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, în conformitate cu prevederile art. 65, lit. k din Legea nr.55/2020.
În conformitate cu legislaţia în vigoare, reamintim cetăţenilor faptul că în această perioadă nu este permisă organizarea de evenimente private.
Vă rugăm să purtaţi masca de protecţie, să păstraţi distanţa de siguranţă şi să respectaţi toate măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.