Prefectura judetului Prahova. Informare de presă privind situaţia COVID-19 în Prahova.7 noiembrie 2020
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 11516 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 356 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul unei persoane de sex masculin (67 ani) şi a unei persoane de sex feminin (69 ani), cu comorbidităţi.
Cele 544 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:
Grupa de vârstă (ani) Numărpersoane
0 - 18 24
19 – 29 52
30 – 39 104
40 – 49 140
50 – 59 107
60 – 69 63
70 – 79 35
80 - 89 16
Peste 90  3
Total  544
Precizare DSP Prahova .
În aplicaţia de colectare a datelor Corona-Forms, gestionată de Ministerul Sănătăţii şi STS, au fost introduse de către utilizatorii din DSP Prahova cazurile pozitive din judeţ, în baza rezultatelor transmise, conform legislaţiei, de  către laboratoarele care au lucrat probe PCR de la persoanele testate. Aplicaţia a fost îmbunătăţită şi, din 1 noiembrie, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obţinute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel judeţean.
Aplicaţia este în procedură de actualizare şi, în momentul actual, se introduc rezultate de catre laboratoare, concomitent cu introducerea rezultatelor de către DSP. Direcţia trebuie să aloce judeţului Prahova datele introduse de laboratoarele care au raportat cazurile în platforma. Conform informaţiilor Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile nealocate vor fi repartizate în zilele următoare pe judeţe.
Astfel, numărul mare de cazuri raportate în ultimile zile este generat de însumarea rezultatelor introduse în platformă de laboratoare şi alocate judeţului Prahova, începând cu data funcţionării noii aplicaţii.
------------------------
❗DSP Prahova a raportat un nou focar, identificat la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Cireşarii“ din Ploieşti, unde zece persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cazuri din rândul personalului şi şapte beneficiari (copii cu vârsta cuprinsă între 1 an şi 5 luni si 17 ani). Şase copii sunt în izolare la Centrul cu rol de triaj ,,Sf.Maria" Vălenii de Munte, iar unul a fost internat într-un spital suport-COVID.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 384 de paturi sunt ocupate. La ATI, nu a fost raportat niciun loc liber pentru pacienţii cu SARS-CoV-2.  
(*Situaţia este în dinamică, iar aceste informaţii pot suferi modificări de la o oră la alta)
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 2820 de decizii de izolare şi 13857 de decizii de carantină.
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 36949 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice şi juridice), conform centralizării DSP Prahova. 
Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la 1000 de locuitori este de 2,60. 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual. 
Au fost efectuate verificări la 1706 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 3140 de persoane, 487 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 169 societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 163 sancţiuni (78 - nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor LG 55/2020, 61 - în cadrul acţiunilor punctuale, 24 - nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măştii de protecţie, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei), în valoare totală de 8000 lei.
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.