IPJ PRAHOVA. ACŢIUNI ÎN CONTEXTUL PREVENIRII RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI  SARS-COV-2.7 noiembrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, aproximativ 500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
În cadrul activităţilor au fost controlate peste 500 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 3.000 de persoane şi verificate peste 400 de mijloace de transport public în comun. 
Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţa cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, având în vedere Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
Exemple:
Ieri, în două intervale orare, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Ploieşti împreună cu poliţişti din cadrul Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova şi poliţişti locali au acţionat pentru verificarea transportului de persoane în regim taxi. Astfel, au fost controlate peste 50 de autovehicule, iar poliţiştii au avertizat verbal peste 20 de persoane despre necesitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura. Au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 8 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, 4 aplicate conducătorilor auto care efectuau transport în regim tip taxi, iar 12 sancţiuni pentru alte abateri), în valoare totală de peste 4.500 de lei.
Tot ieri, în intervalul 17:00-19:00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor ce vizează prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Au fost verificate mijloacele de transport în comun, staţiile mijloacelor de transport în comun, precum şi operatori economici. Au fost legitimate aproximativ 80 de persoane, verificate 20 de societăţi comerciale, iar poliţiştii au avertizat peste 80 de persoane despre necesitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura.
 
Asigurăm cetăţenii că suntem prezenţi la datorie! Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.