IPJ PRAHOVA.ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE IMPOTRIVA COVID 19. 5 noiembrie 2020
 
Joi,5 noiembrie 2020, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, împreună cu poliţişti locali, au desfăşurat o acţiune în municipiul Ploieşti pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55 din 2020, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate. 
 
Astfel, au fost verificate peste 40 de autovehicule destinate transportului şi au fost transmise recomandări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie atât conducătorilor auto cât şi pasagerilor aflaţi în autovehicule.
De asemenea, au fost identificate 4 persoane care nu respectau obligaţia de a purta masca de protecţie în mijlocul de transport în comun.
 
Au fost aplicate peste 20 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020)  în valoare de peste 3.000 de lei.
 
Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei.
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
 
Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid-19.
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic, în judeţul Prahova.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri.